Brown wint in Polen

OLTSZTYN - Graeme Brown heeft maandag de tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Australiër, rijdend voor de Rabobankploeg, veroverde daarmee tevens de leiderstrui.

Na een rit over iets meer dan 200 kilometer was Brown de sterkste in de massasprint. De Belg Wouter Weylandt eindigde als tweede.

Risico

De zondag verreden ploegentijdrit telde niet mee voor het klassement, om te voorkomen dat de renners onder slechte weeromstandigheden te veel risico zouden nemen.

Maassen

Volgens ploegleider Frans Maassen heerste er naderhand een uitgelaten stemming in zijn formatie. "Maar wat wil je? Onze ronde is nu al geslaagd. Bovendien boeken we op één dag twee zeges in een ProTourwedstrijd en hebben we in beide rondes ook nog eens de leiderstrui." Daarmee doelde Maassen ook op het succes van Denis Mentsjov in Spanje.

Brown had al een paar maanden niet meer gewonnen. Daardoor ontbrak het aan zelfvertrouwen bij de tweevoudig olympisch kampioen. "In de Eneco Tour voelde ik me eigenlijk beter", zei de Australiërs. "Daar lukte het niet, hier wel. Met deze zege ben ik bijzonder gelukkig."

NUwerk

Tip de redactie