Hamilton onzeker over toekomst McLaren

AMSTERDAM - Lewis Hamilton kijkt met spanning uit naar de arbitragezaak tegen McLaren die deze week van start gaat. De jonge Brit, leider in de stand om het WK, vreest voor de toekomst van zijn team. "Ik kan volgende week wel eens zonder werk zitten", verklaarde hij tegenover ITV.

Donderdag hoort de FIA verschillende betrokken partijen in de spionagezaak die de Formule 1-wereld sinds de GP van Frankrijk in zijn greep houdt. Eind juni zette Ferrari zijn topingenieur Nigel Stepney op straat en diende een aanklacht tegen hem in wegens spionage. De Brit zou geheime informatie hebben gelekt aan de hoofdontwerper van McLaren, Mike Coughlan.

"Als je er goed over nadenkt, dan kan mij en ook het team alles worden ontnomen", aldus Hamilton na afloop van de race in Monza. De debutant in de Formule 1 benadrukte dat de sport zonder McLaren nooit meer hetzelfde zou zijn.

Liefde

Daarnaast verklaarde hij na de race dat de affaire zijn liefde voor de sport op de proef stelt. "Ik had nooit verwacht dat ik hier zou zitten en zou zeggen dat ik iets haat aan de F1, maar de politieke spelletjes en de mensen die anderen met de grond gelijk willen maken zijn ongelofelijk."

De jonge Brit kwam zondag als tweede over de streep, achter teamgenoot Fernando Alonso. De dubbelzege van McLaren, notabene op het thuiscircuit van Ferrari, kwam voor het team dan ook op een perfect moment.

Dennis

Toch was het volgens Hamilton geen vreugdevolle dag voor teambaas Ron Dennis. "Hij heeft het op het moment heel moeilijk, want volgens mij probeert een aantal mensen hem de afgrond in te helpen. En het enige dat ik kan doen is hem steunen."

NUwerk

Tip de redactie