SCHWERIN - De Nederlandse volleybalsters hebben bij het wereldkampioenschap in Duitsland de tweede nederlaag op rij geleden. Zuid-Korea versloeg het team van bondscoach Angelo Frigoni met 3-0 (25-23 25-18 25-22). Oranje was zondag ook al kansloos tegen Cuba. De eerste twee duels met Roemenië en Egypte werden gewonnen.

Aanvankelijk leek Nederland de frustraties van het verlies tegen Cuba van zich af te spelen. Mede dankzij een serie punten van aanvoerster Ingrid Visser pakte Oranje tegen het nog ongeslagen Zuid-Korea een 9-6 voorsprong. Maar met een reeks fouten bij een stand van 19-18 gaf Nederland de set uit handen.

Frigoni probeerde aan de kant van alles om zijn vrouwen op scherp te krijgen. Maar zijn gebaren, woede-uitbarstingen en wissels hadden geen effect. In de tweede en derde set had Nederland nooit uitzicht op de winst.

Oranje speelt dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Canada. Met een zege kan Nederland zich toch nog verzekeren van een plaats in de tweede ronde. Bij verlies is de ploeg afhankelijk van de andere resultaten.