UTRECHT - Als voetballer Stijn Vreven erin slaagt een club te vinden die goed geld voor hem over heeft, mag hij aan het einde van dit seizoen weg bij FC Utrecht. De eredivisieclub hoeft in dat geval geen achterstallig tekengeld aan de Belgische verdediger te betalen.

Vreven hoeft niet weg, benadrukte woensdag technisch directeur Han Berger. "Hij heeft een doorlopend contract tot 2005. Wel is het zo dat FC Utrecht net als bij Dirk Kuyt het geval was, een probleem heeft met het tekengeld. Vreven krijgt nog een hoop geld van ons. Wij hebben nu met hem afgesproken dat als hij een andere club vindt die bereid is onze schuld over te nemen, wij meewerken aan een overstap."

Vreven wil zelf ook weg bij Utrecht, weet Berger. "Maar dat roept hij al drie jaar. Het is voor ons wel een reden dat wij nu bereidwilliger staan tegenover een mogelijk vertrek".

Malaise

Berger zegt dat de kwestie met Vreven niets te maken heeft met de financiële malaise bij FC Utrecht. "Dat schrijven de kranten graag, maar het is niet zo. Maar goed, dat zullen we dan maar in de praktijk moeten bewijzen. Ik ben ervan overtuigd dat Utrecht ruim voor het nieuwe seizoen uit de problemen is."