ARNHEM/HEERENVEEN/ZWOLLE/KERKRADE - PSV heeft zaterdagavond heel simpel gewonnen van Vitesse. In het Gelredome versloeg de koploper in de eredivisie de Arnhemmers met 5-0. Het was de twaalde zege op rij van PSV.

Bij de rust was het al 3-0 voor PSV. Vitesse kwam na een minuut en negentien seconden ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt van Van Halst. Robben en Van Bommel scoorden voor PSV. Na de rust scoorde Bruggink twee keer.

Na PSV's derde goal ontstond er een zeer grimmige sfeer op de tribunes, waarbij een groep heethoofden probeerde het vak met de bestuursleden te bestormen. Het akkefietje werd door de politie snel opgelost. Vitesse bezet de veertiende plaats en komt steeds dichter bij de gevarenzone.

Heerenveen

Heerenveen heeft won zaterdagavond ruim van FC Twente. De Friezen wonnen met 3-0, na een ruststand van 0-0. Nurmela (strafschop) en invaller Selakovic (2) maakten de doelpunten.

Zwolle

FC Zwolle heeft zaterdagavond tegen RBC Roosendaal een broodnodige overwinning weggegeven. Vijf minuten voor tijd ging de voorsprong van 1-0 verloren door een rake kopbal van Den Ouden. In de eerste helft had De Ridder FC Zwolle naar 1-0 gekopt. In de tussentijd liet de thuisclub mooie doelkansen onbenut.

Nac

Roda JC en NAC voetbalden zaterdagavond in Kerkrade een bijzonder matige wedstrijd. De uitslag (0-0) was typerend voor de veldverhoudingen en de geringe mogelijkheden aan beide zijden.