PRAAG - Trainer Henk ten Cate van Ajax kan woensdagavond tijdens het beslissende duel met Slavia Praag om een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League over Gabri beschikken. De Spaanse middenvelder is voldoende hersteld van een knieblessure die hem de afgelopen week aan de kant hield.

Hedwiges Maduro reisde op advies van de doktor niet mee naar Tsjechië. De middenvelder heeft een hersenschudding. Ten Cate moet dus op zoek naar een andere vervanger voor de al langer geblesseerde Edgar Davids.

Hij kan Laurent Delorge, Robbert Schilder of Dennis Rommedahl op de linkerflank posteren.

Rommedahl

Afgaande op de laatste training voor het duel in Praag kiest Ten Cate voor Rommedahl. Luis Suarez speelt in dat geval vlak achter diepe spits Klaas-Jan Huntelaar. Kennedy Bakircioglu completeert het aanvallende kwartet.

"We zijn alleen gebaat bij een zege. We moeten dus spelen om te winnen", lichtte Ten Cate toe. Ajax verloor de thuiswedstrijd Slavia Praag met 0-1.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Colin, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Suarez en Heitinga; Bakircioglu, Huntelaar en Rommedahl.