SEVILLA - De Spaanse voetballer Antonio Puerta is dinsdag overleden. De 22-jarige speler van Sevilla zakte afgelopen weekeinde in elkaar tijdens een wedstrijd tegen Getafe.

Hij werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Eerder op de dag maakten zijn doktoren al bekend dat zijn toestand verergerde en dat bij hem hersenletsel was vastgesteld.

Onwel

Puerta zakte in het duel met Getafe in de 35e minuut in elkaar op het veld. Zijn ploeggenoten en medische staf snelden meteen naar hem toe om te voorkomen dat hij zijn tong zou inslikken. Hij kon daarna zelf van het veld lopen, maar werd in de kleedkamer opnieuw niet goed.

De medische staf van Sevilla wist Puerta toen te reanimeren. In de Spaanse media werd de afgelopen dagen gesuggereerd dat Puerta's conditie werd veroorzaakt door epo-gebruik/

UEFA-cup

Puerta werd geboren in in Sevilla en doorliep de jeugdopleiding van de club, waar hij vorig seizoen definitief een plaats veroverde in het eerste elftal.

Anderhalf jaar geleden schoot Puerta zijn club nog naar de finale van de Uefa Cup. In de tweede wedstrijd van de halve finale tegen Schalke 04 maakte hij de enige treffer. De finale tegen Middlesbrough werd gewonnen.

Sevilla bereikte afgelopen jaar wederom de eindstrijd van de Uefa Cup. Hierin speelde het in de reguliere speeltijd met 2-2 gelijk tegen Espanyol. De beslissende penalty, waarmee Sevilla voor de tweede keer op rij de Uefa Cup won, kwam van de voet van Puerta.

In totaal speelde de eenmalig international - hij maakte zijn debuut voor Spanje in oktober tegen Zweden - 56 competitiewedstrijden voor Sevilla. Hierin kwam hij vijf keer tot scoren.

Uitgesteld

In overleg met tegenstander AEK Athene en de UEFA heeft Puerta's club Sevilla de return in de derde voorronde van de Champions League, die dinsdagavond zou plaatsvinden, verplaatst naar komende maandag. De ploeg, die al naar de Griekse hoofdstad was afgereisd, keert terug naar huis om de familie van Puerta te steunen, meldt de website van de club.

De wedstrijd in Monaco om de Europese Supercup, vrijdag tegen Champions League-winnaar AC Milan, gaat vooralsnog wel door.