AROSA - Nicolien Sauerbreij is als tweede geëindigd in de eindstand van de wereldbeker parellel slalom. Nooit eerder wist een Nederlandse snowboardster zo hoog in de cyclus te finishen. Met twee eerste plaatsen legde ze de basis voor deze klassering.

Sauerbreij had bij de afsluitende wedstrijd in het Zwitserse Arosa aan een zestiende plaats voldoende om haar tweede plek in het eindklassement te verdedigen. De zege ging naar de Zwiterserse Ursula Bruhin die met een totaal van 8910 met een duidelijke voorsprong de eindoverwinning opeiste. Sauerbreij kwam tot een totaal van 6210. Haar zus Marieke werd in de laatste race 45e en werd in de wereldbeker 37e.

Trots

Marcel Looze, technische coördinator van de Nederlandse Ski Vereniging, was zeer verheugd over de prestatie van Sauerbreij. "Ik ben enorm trots op Nicolien. Nooit eerder eindigde een Nederlander zo hoog in het wereldbekerklassement. Deze prestatie is te vergelijken met de successen in de wereldbeker schaatsen van Erben Wennemars. Ook de andere nationale toppers weten nu dat het mogelijk is om je als Nederlander tussen de wereldtop te wringen."