ROME - Inter heeft op de eerste speeldag van de Italiaanse competitie meteen punten verspeeld. De titelverdediger kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Udinese. AC Milan won wel, met 3-0 van nieuweling Genoa.

Juventus maakte zaterdag al zijn rentree op het hoogste niveau met een ruime zege (5-1) op Liverno en is koploper.

De misstap had Inter voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Ivan Cordoba schoot in blessuretijd in eigen doel. De kampioen was door een treffer van Dejan Stankovic al vroeg op voorsprong gekomen, na een fraaie pass van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic.

De problemen voor Inter diende zich aan van de 57e minuut. Doelman Julio Cesar kreeg de rode kaart wegens hands. Met een man minder kon Inter geen stand houden.

Genoa

Genoa keerde na 12 jaar terug in de Serie A, maar beleefde daaraan in eerste instantie weinig plezier. Milan was op alle fronten beter. Dat leidde tot doelpunten van Kaka (2) en Massimo Ambrosini. Clarence Seedorf speelde de hele wedstrijd bij Milan.

Juve

David Trezeguet was de grote man bij Juve. De Fransman maakte drie doelpunten. De andere twee treffers kwamen op naam van Vicenzo Iaquinta. Massimo Loviso scoorde tegen. Vier treffers vielen in de laatste vijf minuten. Juventus speelde vorig jaar in de Serie B, wegens een straf na het fraudeschandaal.

In de tweede wedstrijd van zaterdag in de Serie A speelden Lazio en Torino gelijk, 2-2.