ISTANBUL - Spyker-coureur Sakon Yamamoto heeft een goede indruk gemaakt tijdens de vrijdagtrainingen voor de Grote Prijs van Turkije in de Formule 1. De Japanner, die zich voorbereidt op zijn tweede race voor de Nederlandse renstal, noteerde een beste rondetijd van 1.31,175 en was daarmee slechts twee honderdsten van een seconde langzamer dan zijn Duitse teamgenoot Adrian Sutil.

"Ik ben erg tevreden over hoe mijn dag is verlopen", reageerde Yamamoto, die Christijan Albers de rest van het seizoen vervangt. "Ik ben inmiddels helemaal gewend aan de Spyker F1-auto. Ik ben erg tevreden over de vooruitgang die we hebben geboekt en we zullen vanavond nog hard door blijven werken om zaterdag ook goed voor de dag te kunnen komen."

Indruk

Mike Gascoyne, de technische baas van Spyker F1, gaf zelfs toe onder de indruk te zijn van de prestaties van 24-jarige Japanner: "We hebben een productieve dag gehad, zonder grote problemen. Vooral Sakon maakte tijdens de middagsessie veel indruk. Dit is nog maar zijn tweede weekeinde in de auto, maar hij was ondanks dat even snel als zijn teamgenoot."