KNOKKE-HEIST - Mark Cavendish heeft vrijdag de tweede etappe van de Eneco Tour gewonnen. De Britse wielrenner van T-Mobile was de snelste in een massasprint. De rit ging van Antwerpen naar kustplaats Knokke-Heist. De leiding bleef in handen van de Belg Nick Nuyens.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4884

Cavendish klopte de Amerikaan Fred Rodriguez en de Belg Wouter Weylandt. Grootste pechvogel was de Nederlander Kenny van Hummel. De sprinter van Skil-Shimano moest uitwijken toen de voor hem rijdende Weylandt van zijn lijn week.

Overwinning

"Dat kost me de overwinning. Dat weet ik zeker", mopperde Van Hummel, die ook bij de jury zijn beklag deed. "De overwinning krijg je daar niet mee, maar ik vind dat dit soort zaken aan de kaak moet worden gesteld." Weylandt werd niet veel later gedeklasseerd, waardoor Van Hummel een plaatsje opschoof.

"Maar wat heb je daaraan?" vroeg zijn ploegleider en oud-sprinter Rudie Kemna zich af. "Kenny komt soms te kort in de sprint, maar vandaag zeker niet. Hij werd gewoon opgevangen. Jammer voor Kenny, zeker ook jammer voor onze ploeg. Die Cavendish zegt gewoon: bedankt."

Zwieper

De jonge Brit kon er niet mee zitten: "Van Hummel gaf me trouwens 600 meter voor de streep nog een flinke zwieper. Dan weet je dat het later 'payback-time' is."