AMSTERDAM - Ajax wil zich nog voor het einde van de maand met Albert Luque versterken. De technische leiding van de Amsterdamse club onderzoekt of de overgang van de 29-jarige Spaanse aanvaller te realiseren valt.

De in Barcelona geboren Luque staat nog tot de zomer van 2010 bij Newcastle United onder contract. De Engelse club wil waarschijnlijk wel meewerken aan het vertrek van de aanvaller. Luque speelde de laatste twee seizoenen slechts 21 competitiewedstrijden in de Premier League.

Voorwaarden

Ajax probeert momenteel uit te vinden of, en onder welke voorwaarden, Luque naar Amsterdam wil verhuizen. Newcastle United betaalde drie jaar geleden 14 miljoen euro voor de Spanjaard. Luque bedong na zijn vertrek bij Deportivo la Coruña een weeksalaris van 60.000 euro.

PSV

PSV ondernam het afgelopen jaar twee vergeefse pogingen om Luque naar Eindhoven te halen. De landskampioen wilde de Spanjaard huren.

Bij dergelijke constructies is het gebruikelijk dat de eigenaar van de voetballer, in dit geval Newcastle United, een deel van het loon van de speler voor zijn rekening neemt.

Versterkingen

Ajax is na het vertrek van Wesley Sneijder naar Real Madrid op zoek naar twee versterkingen. De club probeerde de afgelopen week vergeefs Alberto Riera van Espanyol over te nemen. De markt voor internationale transfers sluit op 31 augustus om middernacht.

De clubleiding van Ajax wilde de onderhandelingen met Luque donderdagavond niet toelichten. In Spaanse kranten stonden al verschillende berichten dat Luque voor Ajax heeft gekozen. Hij zou genoegen hebben genomen met een aanmerkelijk lager salaris.