AMSTERDAM - De Europese voetbalbond Uefa heeft de Servische voetbalbond een zwaardere boete opgelegd voor de racistische uitlatingen van de nationale ploeg tijdens het EK onder 21 jaar.

Eerder had de eigen disciplinaire commissie van de Uefa de Serven een boete van 24 duizend euro opgelegd. De Uefa verhoogde dit nu tot 61 duizend euro.

Mild

De Uefa was in beroep gegaan tegen de milde straf die de disciplinaire commissie de Servische voetbalbond een maand geleden nog had opgelegd. Servië hoeft voorlopig alleen de helft van de verhoogde boete te betalen. Als het land de komende twee jaar opnieuw op het veld racistisch over de scheef gaat, moet het de rest van het bedrag ook overmaken aan de Uefa.

Servische spelers en een deel van het Servische publiek hadden deze zomer tijdens het EK onder 21-jaar in Nederland enkele donkere spelers van het Engelse team racistisch bejegend. De Engelse voetbalbond kreeg van de Uefa naar aanleiding van incidenten op het veld tijdens het duel met Servië een boete van drieduizend euro opgelegd.