RIJSWIJK - In de eerste wedstrijd van de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker is Liverpool aardig overeind gebleven bij Celtic. In Schotland eindigde het Britse treffen in 1-1. Lazio versloeg op eigen veld Besiktas, 1-0.

Vooral het begin van Celtic - Liverpool was sensationeel. Dat kwam door het Schotse offensief. Al na een minuut kopte Hartson op de lat. Nog geen zestig seconden later scoorde Larsson.
Om meerdere redenen was dat opzienbarend. Voor Larsson, oud-speler van Feyenoord, was het zijn eerste optreden sinds hij 32 dagen geleden zijn kaak op twee plaatsen brak. Daarnaast had Liverpool in zijn (vier) optredens in het toernooi om de UEFA-beker nog geen doelpunten tegen gehad.

League Cup

Na als 'lucky loser' de Champions League te hebben verlaten schakelden 'the Reds' van Houllier respectievelijk Vitesse (1-0, -0) en Auxerre (1-0, 2-0) uit. Recentelijk kreeg de in de Premier League geplaagde formatie ook in eigen land een opsteker. Ten koste van Manchester United werd de League Cup naar Liverpool gehaald.

De snelle tegentreffer was mogelijk mede te wijten aan onwennigheid achterin. Daar ontbrak Henchoz, de Zwitserse verdediger aan wiens aanwezigheid Houllier veel waarde hecht. Toch richtte Liverpool, met opnieuw Dudek in het doel, zich snel op. Na ruim een kwartier maakte Heskey, opgesteld ondanks een lichte blessure, gelijk. De spits scoorde na een opmars van Riise. Daar bleef het bij.

Lazio

Lazio moest wachten op de komst van Simone Inzaghi voor het afstand kon nemen van Besiktas. De produktieve spits, niet geheel fit, viel in de 50e minuut in. Zes minuten later scoorde hij. Bij de voorbereiding waren Stankovic en Lazio's Nederlander Stam betrokken.