AMSTERDAM - Het vertrek van Arouna Koné bij PSV lijkt nog maar een kwestie van tijd. Sevilla-trainer Juande Ramos laat woensdag weten dat hij erg gecharmeerd is van de aanvaller en wil hem graag toevoegen aan zijn selectie.

De clubs zijn al in onderhandeling over een transfer. Ramos zegt op de site van de UEFA Cup-houder vertrouwen te hebben in de komst van Koné. Sevilla heeft naar verluidt negen miljoen euro over voor de Ivoriaan.

Koné heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag wil spelen voor een club in Spanje of Engeland. Eerder sloeg hij een aanbod van de Turkse topclub Galatasaray af. Maar Sevilla, dat de afgelopen twee jaar de Uefa Cup won, heeft goede papieren om de 23-jarige aanvaller in te lijven.

Champions League

De Spaanse club kan zich dinsdag plaatsen voor de Champions League. In de voorronde werd het eerste duel tegen AEK Athene met 2-0 gewonnen. Bovendien is Sevilla een outsider voor de Spaanse titel.

Twee jaar geleden nam PSV de Ivoriaan voor tien miljoen euro over van Roda JC. De 25-voudig international kwam in twee seizoenen tot 53 competitieduels voor de Eindhovense club, waarin hij 21 keer scoorde.