AMSTERDAM - Vitesse krijgt geen straf naar aanleiding van het opstootje in het oefenduel met Athletic Bilbao anderhalve week geleden. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft dat na bestudering van de televisiebeelden laten weten.

De oefenwedstrijd werd tien minuten voor tijd gestaakt na een vechtpartij tussen spelers en begeleiders van beide ploegen. De vlam sloeg in de pan na een vermeende elleboogstoot van Vitesse-speler Gill Swerts.

De KNVB heeft er rekening mee gehouden dat Vitesse inmiddels maatregelen heeft getroffen tegen enkele betrokkenen. Welke maatregelen dat zijn, wil de Arnhemse club niet bekendmaken.

Benson

Fred Benson speelt komend seizoen voor RKC Waalwijk. De 23-jarige spits van Vitesse tekent een contract voor vier jaar bij de club uit Waalwijk, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Benson had nog een contract tot medio volgend jaar bij de Arnhemse club.

De in Ghana geboren Nederlander doorliep de jeugd bij Ajax, maar stapte drie jaar geleden over naar Vitesse. Hij debuteerde in december 2004 in het eerste en kwam in totaal tot 62 competitiewedstrijden voor de Arnhemmers. In deze duels trof hij veertien keer doel.

Topspits

Algemeen directeur Henry van der Vegt toont zich tevreden met de overgang van de jonge aanvaller. "Fred Benson is de complete spits met Eredivisie-ervaring die we graag wilden toevoegen aan onze selectie. Met zijn snelheid en scorend vermogen is hij een topspits voor ons."