BERLIJN - Jeremy Wotherspoon verschijnt vrijdag en zondag in Berlijn bij de WK afstanden aan de start van de 500 en 1000 meter. De Canadese sprintwereldkampioen is vrijwel geheel hersteld van de rugblessure die hij een week geleden bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen had opgelopen.

Woensdag en donderdag trainde hij in Berlijn, onder meer op de start. "Dat ging nog niet 100 procent, het doet nog wat pijn", verklaarde de sprinter. "Toen ik die blessure vrijdag opliep, kon ik nauwelijks de auto inkomen. De volgende dag had ik moeite mijn bed uit te komen, maar na een paar dagen behandeling ging het aan het begin van deze week weer wat beter."

"Of ik ondanks de pijn kan winnen? Eerder dit seizoen won ik wedstrijden met een enorm verschil. Die had ik op 90 procent misschien ook nog wel gewonnen. Dus ik weet het niet. Maar ik ben al dik tevreden met hoe ik me nu voel."

Veldkamp

Bart Veldkamp, de Hagenaar die voor België schaatst, komt in Berlijn eveneens in actie. De stayer werd gehinderd door griep, maar keerde donderdag terug in de training. Vrijdag begint hij aan de 5 kilometer, waarna hij zondag ook de 10 wil schaatsen.