VAL D'ISERE - Bij de wereldbeker afdaling ski in Val d'Isère heeft zich zaterdag een ernstige valpartij voorgedaan. Slachtoffer was de Zwitser Silvano Beltrametti.

Volgens eerste berichten is de toestand van de sporter zorgwekkend. De wedstrijden in Val d'Isère werden een uur onderbroken. Vrijdag nog finishte Beltrametti als derde op de Super G van dezelfde piste in de Franse plaats.

De 22-jarige Beltrametti werd kort na de crash met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Grenoble vervoerd. Hij was bij bewustzijn. De Zwitser startte bij de eerste afdaling van het Olympische seizoen als veertiende. Bij zijn val brak hij dwars door een veiligheidsnet heen.

Volgens een woordvoerder van de Zwitserse ploeg had Beltrametti kort na de val met hulpverleners gesproken. "Hij zei dat hij nauwelijks nog gevoel in zijn benen had. Afgezien van het net heeft hij niets geraakt. Verder kunnen we op dit moment weinig zeggen."

Koud weer in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd had de kunstsneeuw op de piste snel en glad gemaakt. Beltrametti ging onderuit bij een snelheid van 120 kilometer per uur. Ook de Fransman Claude Cretier viel, maar hij bleef ongedeerd.

In oktober van dit jaar overleed Regine Cavagnoud door een skiongeval. De wereldkampioene uit Frankrijk kwam zwaar ten val bij een training in Oostenrijk.