AMSTERDAM - Mark van Bommel heeft dinsdagochtend voor de nodige opschudding gezorgd door tegenover de camera's van TV Limburg te zeggen dat hij overweegt voor het Duitse elftal uit te gaan komen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4642 De middenvelder van Bayern München gaf in het interview aan in gesprek te zijn met de Duitse bond over de aanstaande naturalisatie. Onder Oranje-coach Van Basten wil de oud-PSV'er niet meer spelen. De speler liet weten al met Duitse bondscoach Joachim Löw te hebben gesproken.

BNR Nieuwsradio meldde dinsdagmorgen dat Van Bommel er vanuit was gegaan dat iedereen begreep dat het om een grap ging en zijn opmerkingen niet serieus waren.

Tegenover De Telegraaf zei hij dinsdagochtend: "Ik kon mijn lach zelfs niet inhouden op de radio. Achteraf baal ik nu wel van alle commotie die is ontstaan."

Napapegaaien

Het interview van de Nederlandse voetballer met TV Limburg is in scène gezet. "Het was ons doel om aan te tonen hoe de media elkaar napapegaaien zonder iets te checken. Van Bommel vond het een fantastisch idee en wilde graag meewerken", zei Charles Biemans van TV Limburg dinsdag. "Ik denk wel dat we in onze opzet zijn geslaagd."