MANCHESTER/TURIJN - Roy Makaay was de grote man bij Deportivo la Coruna in de wedstrijd tegen Juventus, maar ondanks een assist en een doelpunt kon hij niet voorkomen dat Juve met 3-2 won. De Italianen hebben volgende week bij FC Basel aan een punt genoeg voor de kwartfinales. Deportivo blijft op vier punten staan, net als Basel dat verrassend een punt pakte (1-1) bij Manchester United.

Manchester was al geplaatst voor de kwartfinales. Daarom zaten Giggs, Scholes, Beckham en Van Nistelrooij op de bank. Voor eigen publiek nog wel bakte de ploeg er weinig van en nam Basel brutaal een voorsprong via Giménez. Aan die stand kon United in de eerste helft niets veranderen.

Manchester leek niet echt geïnspireerd

Giggs kwam er meteen na de rust in. ManUnited voerde de druk op en dat leidde tot de 1-1 door Gary Neville. Echt geïnspireerd leek de Engelse ploeg niet. In de 74e minuut kwamen Scholes en Beckham erin om de zege te forceren. Dat lukte niet, en was ook onverdiend geweest.

Interessant in de Champions League is de recordjacht van de spitsen. Vorig seizoen kwam Van Nistelrooij tot tien treffers in de Champions League. Manchester United werd toen in de halve finales uitgeschakeld door Bayer Leverkusen. Van Nistelrooij blijft nu voorlopig op tien staan, doordat hij niet in actie kwam.

Hij wordt gevolgd door Hernan Crespo van Inter met negen, maar de Argentijn is al een tijd geblesseerd. Filippo Inzaghi van AC Milan heeft ook negen goals gemaakt, maar hij kreeg rust en ontbrak tegen Real Madrid. Milan was al zeker van de kwartfinales. Makaay voegde zich bij hen met zijn treffer in Turijn.

Deportivo begint zwak

Deportivo was in de vorige vier duels groep D niet bepaald op schot, met slechts drie treffers. De Spaanse club begon zwak aan het duel met Juventus, maar het werd de wedstrijd van de spits uit Wychen.

In Turijn stond het na twaalf minuten al 1-0 door een granieten kopbal van verdediger Ferrara. Makaay kreeg een enorme kans op de -1. Oog in oog met doelman Buffon schoot de international veel te slap in. Later bereidde hij wel met een afgemeten voorzet de gelijkmaker voor van Tristan. En in de 52e minuut maakte hij zelf de 2-1. Hij passeerde Montero en schoot met links vanaf de rand van de zestienmeterlijn de bal onhoudbaar langs Buffon in de verre hoek.

Na een mislukt schot van Davids kwam de bal voor de voeten van Trezeguet, die het buitenkansje koel benutte, 2-2. Juve kreeg daarna een paar uitstekende kansen en had ook het betere spel. De -2 van invaller Tudor was dan ook dik verdiend. Deportivo moet volgende week winnen van ManUnited en is dan nog afhankelijk van Juventus om door te kunnen gaan.