AMSTERDAM - De finale van de Rogers Cup is er dit jaar één van de twee grote titelfavorieten. Justine Henin neemt het zondag in de eindstrijd van het WTA-toernooi in Toronto op tegen Jelena Jankovic.

De Belgische Henin verloor in zes ontmoetingen nog nooit van de Servische Jankovic.

Henin was zaterdag in de halve finale snel klaar met Yan Zi: 6-3, 6-0. De 22-jarige Chinese kon in het begin van de eerste set enige tijd in het spoor van de nummer één van de wereld blijven, maar was kansloos toen Henin op stoom kwam.

Concentratie

"Ik heb deze week in het begin van mijn partijen wat ups en downs gehad met mijn concentratie", merkte de Belgische na afloop op. "Het was deze week steeds wat moeizaam in het begin, maar na verloop van tijd ging het opeens een stuk beter."

Jankovic had het na de partij van Henin een stuk lastiger met Tatiana Golovin. De als twaalfde geplaatste Française won de eerste set van de Servische. In de daaropvolgende sets trok Jankovic de zaken echter recht: 5-7, 6-3, 6-2.

Vorig jaar was de Rogers Cup een prooi voor Ana Ivanovic. De Servische klopte toen in de finale de Zwitserse Martina Hingis in twee sets: 6-2, 6-3.