AZ makkelijk langs VVV-Venlo

ALKMAAR - AZ is het nieuwe seizoen sterk begonnen. Nieuwkomer in de eredivisie VVV-Venlo werd met 4-0 verslagen. De lichtinstallatie van het DSB-stadion viel wel tot twee keer toe uit.

AZ dankte de eerste overwinning van het seizoen aan treffers van Ari (2), Haris Medunjanin en Kemy Agustien.

Danny Koevermans

Trainer Louis van Gaal van AZ is ontevreden over de houding en instelling van aanvaller Danny Koevermans. De clubtopscorer van vorig seizoen moet voorlopig genoegen nemen met een rol als reserve. Hij is vierde keus, achter Ari, Moussa Dembélé en Graziano Pellè.

Tegen VVV-Venlo bleef Koevermans zaterdag negentig minuten lang op de bank zitten. "Zo hard en goed traint hij niet", was Van Gaal duidelijk in zijn mening over de Rotterdammer, die voor het einde van de transferperiode graag naar Feyenoord vertrekt. "Hij kan niet goed omgaan met de situatie."

NEC

NEC en Roda JC hebben zaterdag aan hun eerste competiewedstrijd een punt overgehouden: 1-1. Debutant John van Beukering zette NEC vlak voor rust op voorsprong. Vier minuten voor tijd maakte een debutant aan Roda-zijde, Roland Lamah, gelijk.

Roda-trainer Raymond Atteveld zag opnieuw een aanvaller uitvallen. Andres Oper verliet al voor rust het veld met een blessure. Roda zit krap in de spitsen en jaagt daarom nog altijd op RKC'er Tim Janssen.

FC Twente

FC Twente is de competitie zaterdagavond begonnen met een gemakkelijke zege bij Excelsior. Het werd op Woudestein 0-2 voor de ploeg van trainer Fred Rutten.

Zwitsers international Blaise N'Kufo maakte beide treffers, de laatste na rust vanaf de strafschopstip.

NUwerk

Tip de redactie