Spurs zorgt voor opluchting bij Jol

LONDEN - Met een ruime thuiszege op Derby County (4-0) voorkwam Tottenham Hotspur zaterdagmiddag dat de positie van trainer Martin Jol de komende week verder onder druk komt te staan.

De oefenmeester kreeg de afgelopen dagen veel kritiek omdat zijn ploeg na twee duels nog zonder punten was. De bookmakers in Engeland posteerden Jol al bovenaan het kandidatenlijstje van "eerst ontslagen trainer".

Opluchting

Tot opluchting van Jol nam Tottenham Hotspur echter binnen een kwartier een voorsprong van 3-0. Steed Malbranque maakte de eerste twee doelpunten voor de club uit Londen.

Jermaine Jenas zorgde voor 3-0. Darren Bent bepaalde in de tachtigste minuut de eindstand op 4-0.

Denny Landzaat

Denny Landzaat had een aandeel in de thuiszege van Wigan Athletic op Sunderland (3-0). De middenvelder, die niet is geselecteerd voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Zwitserland, benutte een strafschop.

Nwankwo Kanu was de grote man bij Portsmouth. De oud-speler van Ajax maakte niet alleen de eerste treffer van zijn ploeg in het gewonnen duel met Bolton Wanderers (3-1).

Hij was ook betrokken bij de treffers van zijn ploeggenoten John Utaka en Matthew Taylor.

Everton

Everton leed voor het eerst puntenverlies. De formatie verloor na twee overwinningen op rij nu van Reading: 1-0. Stephen Hunt zorgde voor het enige doelpunt. Manchester United, Arsenal, Liverpool en Chelsea komen zondag in actie.

Andere uitslagen:

Birmingham - West Ham 0 - 1
Fulham - Middlesb. 1 - 2

Oefeninterlands WK-deelnemers

Oefeninterlands WK-deelnemers
Een overzicht van alle vriendschappelijke duels van de 32 landen die deelnemen aan het WK.
Tip de redactie