AMSTERDAM - Oud-trainer Ad Zonderland is woensdag overleden. Zonderland, die als hoofdcoach werkte bij onder meer Feyenoord, De Graafschap en FC Den Bosch, was ongeneeslijk ziek. Hij is 66 jaar geworden.

Zonderland was in de jaren zeventig tot tweemaal toe interim-trainer van Feyenoord. In 1973 volgde hij de legendarische Ernst Happel op.

Drie jaar later was hij de opvolger van de Pool Antoni Brzanzczyk, die nog geen jaar actief was bij de Rotterdammers. Later dat jaar vertrok Zonderland naar FC Den Bosch, waar hij hoofdtrainer werd.

Den Bosch

Bij de Bosschenaren was Zonderland van 1976 tot 1978 hoofdtrainer en in 1979 keerde hij nog even terug in de Brabantse hoofdstad.

Van 1967 tot 1970 was Zonderland coach van De Graafschap, dat toen nog acteerde in de tweede divisie. Onder zijn leiding promoveerden de Achterhoekers in 1969 naar de eerste divisie.

Zonderland wordt ook wel de ontdekker van Guus Hiddink genoemd. Hij zou Hiddink ervan hebben overtuigd zijn positie als assistent-trainer te verruilen voor die van speler in het eerste elftal van De Graafschap.