Volleybalsters stunten tegen China

MACAU - De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag bij de World Grand Prix een knappe zege op China geboekt. De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg in Macau de regerend olympisch kampioen met 3-2 (25-23 19-25 23-25 25-14 15-12).

Oranje won vrijdag in de openingswedstrijd van de derde speelronde ook al van Cuba. Met de overwinningen blijft Nederland in de race voor een plek in de finale van de Grand Prix.

De Verenigde Staten zijn zondag de laatste tegenstander in de groepswedstrijden. De beste vijf landen na de drie speelweekeinden plaatsen zich samen met gastland China voor de eindstrijd.

Oefenen

De vrouwen van Selinger oefenden in de aanloop naar de Grand Prix voor eigen publiek twee keer tegen China. De Aziaten wonnen beide wedstrijden met 3-2.

Ook in de andere ontmoetingen dit seizoen kon Nederland niet van China winnen. De laatste zege dateerde van het wereldkampioenschap vorig jaar in Japan.

De regie bij het duel in Macau was opnieuw in handen van spelverdeelster Kim Staelens, die de geblesseerde Riëtte Fledderus opnieuw naar behoren verving. Manon Flier was evenals in het duel met Cuba topscorer met 22 punten.

Tip de redactie