Ajax met vertrouwen naar De Graafschap

AMSTERDAM - Ajax begint zondagmiddag met vertrouwen aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen bij De Graafschap. Trainer Henk ten Cate van de Amsterdamse club benadrukte vrijdag dat de nederlaag tegen Slavia Praag (0-1) niets over de vorm van zijn ploeg zegt.

"We speelden niet goed maar kregen wel zes uitstekende kansen", aldus de oefenmeester. "Daarom denk ik dat we de uitwedstrijd in Praag gaan winnen."

"Ik reken zondag tegen De Graafschap ook op een goed resultaat. Dit is weer een hele andere wedstrijd."

Aandacht

"Alleen zal ik aan Urby Emanuelson en Klaas-Jan Huntelaar iets meer aandacht dan normaal besteden."

Emanuelson veroorzaakte de strafschop waaruit Slavia Praag scoorde. Huntelaar hoorde vrijdag dat hij geen deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal.

Bondscoach Marco van Basten koos voor Ruud van Nistelrooij.

Davids

Ten Cate kan zondag in Doetinchem nog niet over Edgar Davids, Leonardo, George Ogararu, Nicolae Mitea en Edgar Manucharyan beschikken. Hij wacht ook nog op de twee spelers die Ajax voor het einde van de maand wil aantrekken.

"We zijn hard bezig", aldus Ten Cate. "Maar we willen alleen spelers die ons meteen beter maken."

Geld

"We zijn nog niet geslaagd. Dat komt omdat clubs heel veel geld vragen of spelers heel veel geld willen verdienen. We zoeken verder. Er lopen nog contacten.''

Zo heeft de leiding van Ajax nog steeds goede hoop dat Albert Riera van Espanyol overkomt, hoewel de Spaanse club en de speler zelf deze week verklaarden niets voor een overgang te voelen.

Espanyol weigerde een Amsterdamse bod van 6 miljoen euro op Riera. Ajax wil de 25-jarige flankspeler toch nog steeds dolgraag inlijven.

NUwerk

Tip de redactie