Koné fit voor duel met Heracles

EINDHOVEN - Arouna Koné kan zondag met PSV meespelen in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De spits herstelde sneller dan verwacht van malaria-aanval.

"Koné is grotendeels fit, maar misschien nog niet voor negentig minuten", zei trainer Ronald Koeman vrijdag. "Aan de andere kant is het wel een heel sterke jongen."

"Hij heeft niet het programma afgewerkt zoals alle anderen en in dat opzicht ligt hij dus iets achter. Maar hij is van nature erg sterk en fit, dus ik denk dat hij dat beter kan compenseren dan iemand anders."

Da Costa

De inzetbaarheid van Manuel da Costa is twijfelachtig. De Portugese verdediger liep dinsdag tegen hoofdklasser UNA een kwetsuur op aan zijn enkel en is daarvan nog niet helemaal hersteld.

Kenneth Perez en Jefferson Farfán doen in Almelo wegens blessures sowieso niet mee. Perez sluit maandag naar verwachting weer aan bij de groep.

Jan Kromkamp laat het duel tegen Heracles eveneens aan zich voorbij gaan. De verdediger raakte vorig seizoen geblesseerd op het kunstgras in het Polman-stadion en heeft in overleg met Koeman besloten niet in actie te komen. De nieuwe Servische aanvaller Danko Lazovic is geschorst.

Tip de redactie