ROTTERDAM - Het is nog niet duidelijk of Feyenoord-trainer Bert van Marwijk zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kan beschikken over Andwélé Slory. De aanvaller heeft een lichte hamstringblessure.

Van Marwijk verwacht tijdens de afsluitende zaterdagtraining duidelijkheid te krijgen over de inzetbaarheid van Slory.

De coach kan zondag zeker geen beroep doen op de geblesseerde Tim Vincken (hamstring), Dwight Tiendalli (onderbeen) en Serginho Greene (knie). Jonathan de Guzman ontbreekt vanwege een schorsing als gevolg van een rode kaart in de play-offs van afgelopen seizoen.

Franck Grandel

Bij FC Utrecht krijgt Franck Grandel de voorkeur onder de lat. Michel Vorm, vorig seizoen eerste doelman, is na een blessure wel weer fit. "Als nieuwe trainer begint iedereen bij mij op nul", aldus trainer Willem van Hanegem.

"Grandel heeft het geweldig gedaan in de voorbereiding, op een fout tegen Xanthi na. Als ik Grandel nu passeer en hem door een blessure na vijf minuten alsnog in moet brengen, dan komt er een teleurgestelde keeper in."

Toekomst

Van Hanegem heeft zijn beslissing aan Vorm uitgelegd. "Hij begrijpt het", aldus Van Hanegem. "Vorm hoeft zich ook geen zorgen te maken. Hij is een fantastische keeper met een geweldige toekomst."

De inzetbaarheid van de Belg Hans Somers is twijfelachtig. De middenvelder was de afgelopen week een paar dagen ziek. Door blessures zijn Cedric van der Gun, Alje Schut, Loïc Loval en Giuseppe Rossini sowieso niet inzetbaar bij Utrecht.