AZ voorlopig nog zonder Schaars

ALKMAAR - Stijn Schaars maakt zaterdag nog geen deel uit van de selectie van AZ voor de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo. De 23-jarige middenvelder is nog steeds niet helemaal hersteld van een blessure aan zijn linkerenkel.

"Het is moeilijk om aan te geven wanneer Schaars weer kan voetballen", zei trainer Louis van Gaal vrijdag. "De blessure is vrij ingewikkeld."

Naast Schaars moeten ook Joey Didulica, Gijs Luirink en David Mendes da Silva het openingsduel van het nieuwe seizoen missen. Mendes da Silva is volgens Van Gaal dicht bij een rentree. Hij liep vorig seizoen een zware knieblessure op.

Opstelling

De kans is groot dat AZ tegen VVV in dezelfde opstelling begint als in de met 4-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Internazionale. Kemy Agustien krijgt in dat geval als rechtermiddenvelder de voorkeur boven Julian Jenner. De Braziliaan Ari en Moussa Dembélé vormden tegen de Italianen het spitsenduo.

Reserve

Van Gaal rekent er nog steeds op dat aanvaller Danny Koevermans, die voorlopig genoegen moet nemen met een rol als reserve, vertrekt. "Koevermans loopt met zijn hoofd ergens anders. Het is de vraag of het verstandig is om zo'n speler dan hier te houden."

NUwerk

Tip de redactie