DEN HAAG - Staatssecretaris Jet Bussemaker van Sport stelt een half miljoen euro beschikbaar aan de KNVB. Met het geld gaat de voetbalorganisatie onderzoeken of Nederland genoeg voorzieningen heeft om in 2018 samen met België het wereldkampioenschap voetbal te organiseren.

Dat heeft een woordvoerster van Bussemaker vrijdag gezegd. Zij bevestigt daarmee een bericht van de NOS. Het gaat onder andere om een onderzoek naar de voetbalstadions in Nederland.

Volgens de zegsvrouw heeft de Belgische overheid eerder al geld vrijgemaakt om te bekijken of het WK in beide landen haalbaar is.

Jan Peter Balkenende

Samen met premier Jan Peter Balkenende is Bussemaker erg enthousiast over het idee het WK voetbal in Nederland en België te houden. Balkenende besprak dit begin juli met de KNVB.

Hij noemt het organiseren van het WK goed voor de sport, het oranjegevoel en de economie.

Verheugd

De KNVB reageerde verheugd op de financiële steun van Bussemaker. "De minister en de staatssecretaris hebben al eerder aangegeven zeer enthousiast te zijn. Dat enthousiasme wordt nu in materiële zin gesteund en daar zijn wij uiteraard heel content mee. Met dit bedrag zijn wij er natuurlijk niet, dus wij stoppen er als KNVB zelf ook geld in."

"Het bedrag wordt gebruikt om de haalbaarheid van het WK te onderzoeken, plannen te maken en de economische en maatschappelijke effecten te berekenen. Daar is geld en mankracht voor nodig", aldus de voetbalbond in een reactie.