'Laat Van der Vaart met rust'

BOEDAPEST - HSV heeft FC Valencia in een brief gesommeerd de pogingen te staken om Rafael van der Vaart van de Duitse voetbalclub los te weken.


Van der Vaart moest zijn teamgenoten deze week vanaf de tribune bekijken

Directeur Dietmar Beiersdorfer heeft in het schrijven nogmaals benadrukt dat de Nederlandse international niet te koop is.

HSV heeft een kopie van de brief gestuurd naar de Duitse voetbalbond en de wereldbond FIFA. De Duitsers hebben aangekondigd de FIFA in te schakelen als de Spanjaarden Van der Vaart niet met rust laten.

Rugblessure

De voetballer heeft zelf aangegeven graag naar Valencia te willen. Hij miste woensdag wegens een rugblessure het kwalificatieduel voor de UEFA Cup met Honved Boedapest.

Dit leidde tot speculaties dat hij de wedstrijd met opzet had laten schieten, zodat hij nog voor Valencia kan uitkomen in Europees verband.

Bescherming

Trainer Huub Stevens nam Van der Vaart vrijdag in bescherming. "Rafael was en is geblesseerd. Hij heeft HSV nog nooit in de steek gelaten en zal dat ook niet doen als hij weer fit is'', aldus de Nederlandse coach.

De HSV-aanvoerder trainde vrijdag nog apart op de loopband, maar het gaat wel beter met hem, vertelde Stevens. "Hij heeft me gezegd dat hij zich voor 100 procent gaat inzetten voor de club, zodra hij weer fit is.''

NUwerk

Tip de redactie