'Heerenveen zet Alves op tribune'

AMSTERDAM - Heerenveen begint de competitie vrijdag zonder de topscorer van het vorige seizoen. De Braziliaan Afonso Alves moet het duel met Willem II vanaf de tribune bekijken.

Volgens De Telegraaf laat zijn Friese werkgever hem links liggen vanwege een gebrek aan wedstrijdconditie. Volgens de ochtendkrant dingt VfL Wolfsburg naar de hand van de kersverse Gouden Kanarie. Galatasaray, dat ook in de markt is voor PSV'er Koné, zou Alves ook in willen lijven.

Koller

Jan Koller zou wel eens Feyenoords nieuwe breekijzer kunnen worden. De Tsjechische aanvaller heeft de Rotterdamse club laten weten open te staan voor een aanbod, meldt De Telegraaf.

Koller staat onder contract bij het Franse AS Monaco en kwam eerder voor Bert van Marwijk uit toen hij onder contract stond bij Borussia Dortmund.

Mendoza

In de Provinciale Zeeuwse Courant laat Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, weten dat Andrés Mendoza niet aangetrokken zal worden. "Hij kan goed voetballen, maar we hebben niet de overtuiging dat hij een toegevoegde waarde is. Als we een speler halen is het er één waar iedereen achter staat."

Mendoza, international van Peru, werkte de afgelopen week een stage af bij de Amsterdamse club.

Riera

De komst van de Spanjaard Riera heeft Ajax nog steeds niet uit zijn hoofd gezet. Van Geel zegt vrijdag in dezelfde krant dat zij na de persconferentie van de speler niet af zullen haken. "Er wordt wel meer gezegd in de voetballerij. Wesley Sneijder zou ook nog een jaar bij Ajax spelen. De situatie verandert wel eens. We hebben Riera veel zien spelen. Vorig jaar deed hij tegen ons mee in het UEFA Cup-duel. Trainer Henk ten Cate kent hem uit Spanje en ook onze scouts hebben hem bekeken. Wij zijn honderd procent overtuigd van zijn kwaliteiten."

Maxi Lopez

Frank Rijkaard ziet een van zijn aanvallers vertrekken naar Rusland. Maxi Lopez kiest voor het avontuur bij FC Moskou, meldt Sportweek. De Argentijnse spits speelde vorig seizoen op huurbasis bij Real Mallorca.

Met de komst van Thierry Henry en de rijzende ster Dos Santos leek het doek in Nou Camp gevallen voor Maxi Lopez.

NUwerk

Tip de redactie