HSV heeft zicht op Europees vervolg

BOEDAPEST - Ook zonder spelmaker Rafael van der Vaart is Hamburger SV erin geslaagd een goede uitganspositie te verwerven voor het bereiken van het hoofdtoernooi van de UEFA Cup.

De door Huub Stevens getrainde Duitsers sloten de uitwedstrijd bij Honved Boedapest donderdag af met een 0-0-gelijkspel. Van de Vaart bleef met rugklachten aan de kant.

Absentie

Over zijn absentie was een en ander te doen in Hamburg. Van der Vaarts blessure zorgde er in ieder geval voor dat hij bij een eventuele overstap naar Valencia speelgerechtigd is voor die club in Europees verband.

De wedstrijd in de Hongaarse hoofdstad was het aanzien amper waard. Nederlands international Joris Mathijsen ontbrak, hij is net vader geworden. Nigel de Jong en Romeo Castelen speelden de hele wedstrijd.

Blackburn Rovers won met 1-0 bij het Finse MyPa. De treffer kwam op naam van de van Bayern München overgekomen Roque Santa Cruz. De Paraguyaan scoorde zaterdag ook al in de Engelse competitie. Maceo Rigters, afkomstig van NAC Breda, zat ditmaal op de bank. Zaterdag moest de jeugdinternational nog vanaf de tribune toekijken.

Advocaat

Dick Advocaat won met het Russische Zenit Sint-Petersburg in Slowakije bij het volslagen onbekende Zlaté Moravce: 0-2.

NUwerk

Tip de redactie