Gerrard heeft haarscheurtje in voet

LIVERPOOL - Na Wayne Rooney heeft ook collega-voetballer Steven Gerrard een haarscheurtje opgelopen in zijn voet. De Liverpool-aanvoerder is er echter minder ernstig aan toe.Hij kan naar verwachting zondag de Premier League-topper tegen Chelsea gewoon spelen, zei trainer Rafael Benitez donderdag.

Champions League

Gerrard liep het haarscheurtje in zijn teenbotje woensdag op tijdens het gewonnen kwalificatieduel (1-0) voor de Champions League tegen Toulouse. De middenvelder en teamgenoot van Dirk Kuijt en Ryan Babel mist waarschijnlijk wel de vriendschappelijke interland van Engeland tegen Duitsland op Wembley aanstaande woensdag.

Hij zal na de belangrijke wedstrijd tegen Chelsea een tot twee weken rust moeten nemen. "Als we hem nu pushen voor de wedstrijd van zondag, wordt het een te groot risico om dat nog een keer te doen. Ik denk dat Steve McClaren (bondscoach) dat wel begrijpt", aldus Benitez.

Manchester United-spits Rooney heeft naar verwachting twee maanden nodig om te herstellen van het haarscheurtje in zijn linkervoet. Hij moest in 2004 met een vergelijkbare blessure ook al drie maanden aan de kant blijven.

Tip de redactie