AMSTERDAM - Tevredenheid overheerste bij de spelers van Ajax over de 1-1 tegen Valencia. Toch was er ook het besef dat er meer had ingezeten. "In de tweede helft gingen we voor de overwinning, die zat er ook in", zei Rafael van der Vaart.

"We voelden dat het kon, het was jammer dat het 1-1 bleef. Maar nu moeten we volgende week gelijkspelen of gewoon winnen bij AS Roma", weet de middenvelder.

Pasanen

Petri Pasanen maakte de gelijkmaker in de 57e minuut, nadat Ajax door een dubieuze strafschop op achterstand was gekomen. "Dat was echt een mooi moment voor mij en voor het team. Ik stond helemaal vrij en zei: dankjewel", aldus de Fin.

Koeman

Trainer Ronald Koeman vond dat Ajax z'n beste wedstrijd had gespeeld in de tweede fase van de Champions League, "zeker als je ons vergelijkt met de eerste wedstrijd, uit tegen Valencia eind november vorig jaar". Toen bleef Ajax met veel fortuin en onverdiend op de been, 1-1.

Koeman: "Sindsdien zijn we enorm gegroeid. Qua voetbal hebben we het nu ook fantastisch gedaan, na de 1-1 hadden we de betere kansen, we namen de meeste risico's, maar we hebben niets weggegeven. Daarom is het jammer dat we niet hebben gewonnen, maar ik ben heel tevreden. De kwartfinales hebben we in zicht."