ARNHEM - Vitesse gaat verder met Mike Snoei als trainer. Na enkele dagen van discussie sprak de leiding van de club dinsdagavond het vertrouwen uit in de debuterend coach. Zondag had Snoei zijn positie na de nederlaag tegen FC Utrecht publiekelijk ter discussie gesteld.

Het bestuur was unaniem in de beslissing. "Wij blijven van mening dat de keuze voor Mike Snoei en assistent Theo Bos de juiste is", verklaarde voorzitter Jos Vaessen. "Ook na al de gesprekken van de laatste dagen hebben wij nog steeds het volste vertrouwen in hem."

Vaessen riep vooral de spelers op de komende wedstrijden voluit te gaan om Vitesse in de eredivisie te behouden. De club verloor dit seizoen al dertien keer en is in degradatiegevaar. Volgens de voorzitter heeft de selectie zich inmiddels al positief uitgelaten over de genomen beslissing.

Maandag, na de ochtendtraining, gaf Snoei al aan weer wat perspectief te zien. "Ik blijf er bij dat ik verantwoordelijk ben voor wat in het veld gebeurt. Desondanks hebben de reacties op mijn geuite twijfels me weer hoop op een goede afloop gegeven. "Dinsdag zei Snoei: "Met mijn opmerkingen van afgelopen zondag heb ik iets los proberen te maken. Dat is gelukt. De gesprekken van de laatste twee dagen hebben mij weer vertrouwen gegeven."

Snoei begon dit seizoen als opvolger van Edward Sturing. Hij was op dat moment al zeven jaar werkzaam bij de club, als jeugdtrainer. Het bestuur zag in hem de ideale persoon een verjonging door te voeren. Vitesse was daartoe genoodzaakt, wegens de financiële problemen en het daaruit voortvloeiende vertrek van belangrijke spelers als Diarra, Sikora, Van der Schaaf en Kreek.