Goede uitgangspositie Liverpool voor Champions League

TOULOUSE - Liverpool heeft een grote stap gezet op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De finalist van het voorbije seizoen was woensdag in de derde voorronde met 0-1 te sterk voor Toulouse, de nummer drie uit de laatste Franse competitie.

Over twee weken is de return in Engeland.

Celtic speelde woensdag in de derde voorronde met 1-1 gelijk bij Spartak Moskou. Een doelpuntloos gelijkspel in Glasgow volstaat over twee weken voor Celtic.

Voronin

De Oekraïner Andriy Voronin van Liverpool maakte kort voor rust het doelpunt. Oud-Ajacied Ryan Babel deed de hele wedstrijd mee, net als ex-Willem II'er Sami Hyypia. Dirk Kuijt zat op de reservebank en kwam daar niet vanaf.

Bij Toulouse verscheen de Zweedse oud-Feyenoorder Johan Elmander aan de aftrap. Hij ontving een gele kaart.

Rust

In de wedstrijd van Celtic tegen Spartak werd de eindstand al bij rust bereikt. Paul Hartley bracht Celtic halverwege de eerste helft op voorsprong. Roman Pavloetsjenko maakte in de 42e minuut gelijk.

Jan Vennegoor of Hesselink startte in het basiselftal van Celtic. De oud-spits van PSV en FC Twente werd acht minuten voor tijd gewisseld voor Aiden McGeady. Evander Sno zat op de reservebank. De Nederlandse middenvelder, die eerder onder meer bij NAC Breda speelde, kwam een kwartier voor tijd nog wel als invaller binnen de lijnen. Bij Spartak Moskou ontbrak Quincy Owusu-Abeyie.

Rosenborg is al bijna zeker van het hoofdtoernooi. De Noren wonnen de uitwedstrijd tegen het Finse Tampere United met 0-3.

NUwerk

Tip de redactie