Unibet stopt met sponsoring wielerploeg

STOCKHOLM - Het Zweedse gokbedrijf Unibet.com stopt na dit seizoen met de sponsoring van de gelijknamige ProTour-wielerploeg. Het team werd dit seizoen geweerd in de grootste wedstrijden, waaronder de Giro, de Tour en de Vuelta.

Reden daarvoor waren wetsbepalingen in onder meer Spanje en Frankrijk, waarin reclame-uitingen van buitenlandse gokbedrijven verboden zijn.

Bij Unibet rijden drie Nederlandse renners: Niels Scheuneman, Laurens ten Dam en Matthé Pronk. "We hadden het verwacht", zei de Belgische ploegmanager Koen Terryn over het besluit.

Unibet heeft een paar renners die een contract hebben tot eind 2008. "Alle renners kunnen uitkijken naar een andere ploeg. Wie een contract heeft tot en met 2008 en geen andere ploeg vindt, krijgt gewoon uitbetaald."

Logisch besluit

Volgens Terryn betreft het een logisch besluit. "De ProTour-licentie die we van de UCI hebben gekregen, blijkt een lege doos. Die antigokwetgeving ging in Frankrijk en in bepaalde delen van Duitsland op, maar zeker niet in Italië en Spanje. Maar ook vanuit de vereniging van ProTour-ploegen kregen wij geen steun."

Terryn stapt zelf ook uit de wielersport. "Ik heb er genoeg van."

Tip de redactie