Espanyol veegt bod Ajax op Riera van tafel

AMSTERDAM - Espanyol wil niet met Ajax onderhandelen over een transfer van Alberto Riera. De tweede club uit Barcelona wil na het vertrek van Walter Pandiani naar Osasuna en Gorka Iraizoz Athletic Bilbao niemand meer laten gaan. "Ons beleid is om voor dit seizoen vanaf nu niemand meer te verkopen", meldt Espanyol.

Het vertrek van Riera is voor de leiding van Espanyol al helemaal niet aan de orde. "Albert Riera is met Luis García en Raúl Tamudo een zeer belangrijke speler voor onze ploeg", oordeelt de club. "Hierdoor is de mogelijkheid om met Ajax te onderhandelen hoe dan ook onbespreekbaar."

In de Spaanse media gonsde dinsdag het bericht dat Ajax jacht zou maken op Riera. De Amsterdammers zouden zes miljoen euro willen neerleggen om de 25-jarige linkermiddenvelder naar de Arena te halen om het vertrek van Wesley Sneijder naar Real Madrid op te vangen.

Nieuw bod

De Spaanse krant AS meldt dat Ajax eind deze week een nieuwe poging gaat wagen de speler binnen te halen. Volgens de krant wordt er dan een nieuw bod gedaan van 13 miljoen euro.

NUwerk

Tip de redactie