Van Scheppingen stopt met internationaal tennis

WILNIS - Tennisser Dennis van Scheppingen stopt met internationaal tennis. De 32-jarige Wilnisser wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen.

"Ik heb een gezin met twee kinderen. Mijn dochtertje krijgt er steeds meer moeite mee dat ik zo vaak weg ben. Dan moet je keuzes maken", vertelde Van Scheppingen dinsdag.

"Bovendien word ik ook een dagje ouder en heb ik steeds meer last van blessures."

Tophonderd

De Nederlandse tennisser stond ooit op plaats 72 van de wereldranglijst en bivakkeerde een aantal jaren in de tophonderd. Zijn laatste jaren sleet hij voornamelijk in het challengercircuit.

In februari behaalde hij op het ABN Amro-toernooi in Ahoy' nog een mooie zege op de Fransman Gaël Monfils, de nummer 51 van de wereld. "Dat was misschien wel de mooiste overwinning van mijn carrière", zei Van Scheppingen desgevraagd.

Moeilijk

De beslissing was moeilijk, maar de juiste, vindt hij. "Die neem je ook niet van de een op de andere dag. Je groeit er naar toe."

Van Scheppingen blijft overigens wel tennissen in Nederland en in de Duitse competitie. Ook gaat hij lesgeven aan de jeugd bij tennisclub Popeye Gold Star in Amsterdam.

Woensdag komt de man uit Wilnis gewoon in actie op de Nederlandse kampioenschappen in Amsterdam. De als eerste geplaatste Van Scheppingen speelt zijn eerste partij tegen qualifier Arko Zoutendijk.

Tip de redactie