Ajax met Suarez tegen Slavia Praag

AMSTERDAM - Met Luis Suarez in de aanval begint Ajax woensdagavond voor eigen publiek aan de eerste ontmoeting met Slavia Praag in de voorronde van de Champions League.

De van FC Groningen overgekomen aanvaller heeft slechts driemaal met zijn nieuwe ploeggenoten getraind. Trainer Henk ten Cate beschikt echter over weinig alternatieven voor de linkerflank omdat Leonardo, Nicolae Mitea, Edgar Davids en Edgar Manucharyan nog geblesseerd zijn. Ryan Babel is naar Liverpool vertrokken.

Emanuelson

Ten Cate kan wel beschikken over Urby Emanuelson, die dinsdag uit voorzorg niet meetrainde. George Ogararu vernam van de medische staf van Ajax dat hij als gevolg van een hamstringblessure vier weken rust moet houden.

Vladimir Smicer

Slavia Praag treedt zonder Vladimir Smicer aan. De routinier, die met Liverpool de Champions League won, is geschorst. Smicer geldt niet alleen als de bekendste maar ook als beste speler van Slavia Praag.

Opstelling

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Colin, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Bakircioglu en Heitinga; Rommedahl, Huntelaar en Suarez.

NUwerk

Tip de redactie