AMSTERDAM - Dinara Safina is maandag met de schrik vrijgekomen in haar partij in de eerste ronde van de Rogers Cup. De als negende geplaatste Russin leek in de derde set bij een 4-1 achterstand kopje onder te gaan tegen Camille Pin.

De Française, die zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi had geplaatst, legde het in de marathonpartij van meer dan tweeënhalf uur uiteindelijk toch af tegen Safina: 7-6 (9), 3-6, 7-5.

Patty Schnyder had minder moeite met haar openingspartij op het WTA-toernooi in het Canadese Toronto. De Zwitserse, de nummer tien van de plaatsingslijst, rekende in twee sets af met de Spaanse Anabel Medina Garrigues: 6-3, 6-2. De Française Tatiana Golovin (12) was in twee sets te sterk voor Julia Vakulenko uit de Oekraïne: 6-2, 6-1.

Krajicek

Michaëlla Krajicek verloor eerder in de eerste ronde van de Rogers Cup in twee sets van Shahar Peer uit Israel: 7-5, 7-6 (7). Peer treft in de tweede ronde de Italiaanse Tathiana Garbin, die in de eerste ronde eenvoudig de Amerikaanse Laura Granville opzij zette: 6-2, 6-0.