MADRID - Wesley Sneijder en Royston Drenthe zijn maandagavond enthousiast onthaald door ruim 5000 voetbalfans in het Bernabéu-stadion van hun nieuwe club Real Madrid.

Het Nederlandse duo, per toeval allebei in een bruin pak, werd officieel welkom geheten door voorzitter Ramon Calderon. "Vandaag is een belangrijke dag omdat we twee geweldige, jonge maar toch al gelouterde voetballers presenteren."

Sneijder maakte op het speelveld van het immense stadion een timide indruk, maar Drenthe kreeg zoals gewoonlijk het publiek meteen op zijn hand. De 'olé's' schalden van de tribune toen de oud-Feyenoorder de bal een aantal keren hoog hield. Calderon noemde de linkshalf een Nederlandse parel, een aanwinst voor de linkerkant van Real.

Wonderen

"Hij is pas twintig, maar hem worden nu al wonderen toegedicht. Veel clubs zagen zijn progressie en wilden Drenthe hebben, maar hij liet zijn oog gelukkig op ons vallen", aldus Calderon. Drenthe maakte zich op slag geliefd door te beloven alles te geven op het veld. "Ik voel me hier al helemaal thuis", zei de jonge voetballer door de microfoon.

De 20-jarige Rotterdammer wordt gezien als de opvolger van de Braziliaanse verdediger Roberto Carlos, die eind vorig seizoen Bernabéu na elf jaar verliet. Of hij bij Real op linksachter of linkshalf speelt, maakt hem niet uit.

"Mijn voorkeur is niet belangrijk. Ik speel waar de trainer me wil hebben, hij is de baas", aldus Drenthe die benadrukte bestand te zijn tegen de enorme druk als Real-speler.

Onverklaarbaar

Over Sneijder was de voorzitter niet minder lovend. "Op internet vond ik een stuk van een journaliste die het onverklaarbaar vond dat Sneijder nog niet was weggekaapt door een grote club. Vandaag is het zover. Wij hebben nu een van de beste spelers die Nederland de laatste jaren heeft voortgebracht."

De oud-Ajacied vertelde het publiek dat hij niet kon wachten zijn eerste wedstrijd voor Real te spelen. "Ik ben erg blij deel uit te maken van de beste club ter wereld", voegde Sneijder er nog aan toe. De 23-jarige international was aangenaam verrast door het warme welkom in Madrid. "Ik hoop dat ik net zo snel Spaans leer als Ruud van Nistelrooij."

Robben

Sneijder, die mogelijk zondag al in de wedstrijd tegen Sevilla meedoet, hoopt dat er nog een vierde Nederlander naar Madrid komt. Calderon heeft bij zijn aanstelling vorig jaar beloofd Chelsea-speler Arjen Robben te kopen. Sneijder hoopt in ieder geval dat de Nederlandse kolonie Real net zo veel succes zal brengen als die destijds aartsrivaal FC Barcelona.

Sneijder en Drenthe doorstonden maandag de medische keuring. Ze ondertekenden daarna een contract voor vijf jaar bij de Spaanse landskampioen, die afgelopen seizoen ook al veel plezier beleefde aan Van Nistelrooij. Real betaalde Ajax 27 miljoen voor de transfer van Sneijder. Feyenoord ontving meer dan 13 miljoen voor Drenthe.

Real Madrid kleurt oranje