EINDHOVEN/HILVERSUM - Een komisch bedoeld filmpje in het NOS-programma Studio Voetbal over PSV'er Kenneth Perez is bij de Eindhovense club in verkeerde aarde gevallen. Directeur Jan Reker eiste maandag per brief excuses van de omroep.

In het filmpje is te zien hoe Perez bij zijn afscheid van Ajax in de Arena een beeldje krijgt van technisch directeur Martin van Geel. Vervolgens is in een in scène gezet filmpje te zien hoe Perez het stadion uitrijdt en uiteindelijk het beeldje kapot gooit op de snelweg.

PSV vindt het 'verwerpelijk en onaanvaardbaar' en vreest dat Perez er last mee krijgt bij Ajax-supporters.

De NOS noemt het satire, maar komt PSV deels tegemoet door het van internet te halen. In de herhaling van het programma, maandagmiddag, koos de NOS ervoor het bewuste filmpje in beeld te betitelen als 'in scène gezet'.

Excuus

Reker stuurde de brief naar PSV en Ajax. Hij eiste namens PSV excuses in de sportuitzendingen van maandag, op teletekst en in de volgende uitzending van Studio Voetbal. "We komen er in die uitzending wel op terug, maar niet in de vorm van een excuus", aldus hoofdredacteur sport Maarten Nooter.

"Het was van ons een poging tot humor. Het was een parodie op Rijk de Gooijer, die ooit het gouden kalf kreeg en dat vervolgens uit het raam van een auto smeet. Uiteraard was het niet onze bedoeling om Perez te beschadigen. We halen het van internet, want daar willen filmpjes nog wel eens een eigen leven gaan leiden, zonder welke context dan ook."

Er was maandag al telefonisch contact tussen de NOS en PSV, binnenkort is er een reeds eerder geplande ontmoeting tussen directieleden van beide organisaties.

De beelden zijn nog wel te zien op Dumpert.nl.