AMSTERDAM - Teambaas van BMW Mario Theissen sluit niet uit dat Fernando Alonso volgend jaar voor zijn renstal rijdt. McLaren heeft al aangegeven dat Alonso aan het einde van het seizoen mag vertrekken. De Spanjaard zou een slechte relatie hebben met zijn teamgenoot bij McLaren Lewis Hamilton. De huidige leider in het klassement.

Ook de manager van Nick Heidfeld, een van de twee huidige rijders voor BMW, Werner Heinz, ziet de komst van Alonso niet als onmogelijk. Dit meldt de website Formule1wereld. De Pool Robert Kubica is de tweede coureur.

Mario Theissen

Theissen verklaart tegenover het nieuwsbald Express dat BMW geen kleine jongen is. "Sinds onze fusie met Sauber zijn we een veel interessantere plaats geworden voor andere toprijders," vertelt Theissen. "Voor mij is het niet de vraag of we de wereldkampioen genoeg kunnen bieden, maar hoe we de grootste stap voorwaarts kunnen maken."

Nick Heidfeld, die nog geen geldig contract heeft voor 2008, zou de beoogd partner zijn van Alonso. Express meldt dat de Duitser wel een deal heeft met BMW. Heinz ziet de eventuele komst van Alonso niet als een bedreiging voor Heidfeld.

"Waarom zou een Heidfeld niet met een Alonso kunnen rijden? Met de prestaties van Nick op het moment, moet dat geen enkel probleem zijn."