AMSTERDAM - Wesley Sneijder vertrekt alsnog naar Real Madrid. De Spanjaarden betalen een bedrag van 27 miljoen euro voor de middenvelder. De 23-jarige nummer tien van Ajax vertrekt met onmiddellijke ingang.

Dit meldt de website van Ajax

De geboren Utrechter zag eerder een overstap naar Valencia mislukken en ook een transfer naar Real Madrid leek niet door te gaan. Madrid bood zaterdag nog 24 miljoen euro voor de middenvelder, waarna Ajax met een tegenbod van 27 miljoen euro kwam.

Twijfel

De Spanjaarden wilden niet verder gaan dan 24 miljoen en stelde een ultimatum. Ajax ging hier niet op in en de gesprekken werden afgebroken.

Er bleef twijfel bestaan over het definitief niet doorgaan van de transfer. Gesterkt door uitspraken van trainer Henk ten Cate die liet weten nog steeds niet zeker te zijn komend seizoen over de middenvelder te kunnen beschikken. Ook Martin van Geel deelde deze gevoelens.

Aan die onduidelijkheid is nu een einde. De Utrechter vertrekt voor 27 miljoen naar de Spaanse hoofdstad. Hij tekent voor 5 jaar.

Martin van Geel

Martin van Geel laat via de site van Ajax weten gemende gevoelens te hebben. "Wij zijn trots dat na Ryan Babel er weer een zelfopgeleide speler voor heel veel geld naar een absolute Europese topclub gaat."

"Uiteraard vinden we het vreselijk jammer om één van onze beste spelers juist nu te moeten missen voor de uiterst belangrijke kwalificatiewedstrijden van de voorronde Champions League. Tegelijkertijd konden we Wesley Sneijder deze kans niet onthouden”, aldus technisch directeur Martin van Geel.

Henk ten Cate

Henk ten Cate laat aan het ANP weten vooral trots te zijn. "Wesley is een kanjer maar ik begrijp dat hij naar Real Madrid vertrekt. Er zijn namelijk niet zoveel betere middenvelders dan Sneijder.

"We moeten ook trots zijn dat een jongen uit de eigen opleiding voor zo veel geld naar een mooie club als Real Madrid vertrekt."

Wesley Sneijder debuteerde op 2 februari 2003 voor Ajax. Hij speelde in totaal 180 wedstrijden en maakte daarin 57 doelpunten.