LONDEN - Arsenal is zondag de Engelse competitie begonnen met een benauwde zege op Fulham. In de Londense derby zag het er lange tijd niet naar uit dat Arsenal zou winnen.

Pas in de 83e minuut maakte Robin van Persie de gelijkmaker. De international scoorde vanaf de strafschopstip de 1-1.

In de laatste minuut was de Witrus Alexandr Hleb matchwinner: 2-1.

Fulham stevende lang op een stunt af, nadat de club via David Healy al in de eerste minuut op voorsprong was gekomen.

Chelsea

Chelsea won zondagmiddag met de nodige moeite met 3-2 gewonnen van Birmingham City. De miljoenenformatie van coach José Mourinho kwam al snel op achterstand door een goal van Mikael Forsell.

Daarna kwam de Londense club terug. Claudio Pizarro en Florent Malouda maakten de 1-1 en 2-1. Door een prachtig schot van Olivier Kapo kwam Birmingham echter opnieuw op gelijke hoogte.

Kalou

Na rust maakte Mickael Essien al snel het winnende doelpunt. Bij Chelsea speelde oud-Feyenoorder Salomon Kalou de hele wedstrijd. Arjen Robben en Alex zaten niet bij de selectie. Daniël de Ridder viel in bij Birmingham, maar raakte geblesseerd.

Manchester United

Manchester United is de competitie in Engeland begonnen met puntenverlies. In de thuiswedstrijd tegen Reading slaagde de ploeg van manager Alex Ferguson er niet in te scoren.Daardoor bleef de regerend Engels kampioen steken op 0-0.

Reading speelde het laatste kwartier met tien man. De ingevallen Dave Kitson kreeg binnen een minuut nadat hij in het veld was gekomen een rode kaart, vanwege een harde tackle op de benen van Patrice Evra.