INDIAN WELLS - Richard Krajicek heeft de eerste ronde van het masters tennistoernooi in Indian Wells niet overleefd.

De van oorsprong Muiderberger verloor in twee sets van de als achtste geplaatste Spanjaard Albert Costa. In beide sets moest een tiebreak de beslissing brengen. Costa bleek zowel in de eerste (7-5) als de tweede (7-4) de sterkste.

Sjeng Schalken sloeg zich overtuigend naar de tweede schifting. De als veertiende gerangschikte Limburger had weinig moeite met Costa's landgenoot Fernando Vicente, 6-2 6-3. Schalken, eind vorige maand kwartfinalist in Dubai, treft in zijn volgende partij de winnaar van de ontmoeting tussen de Spanjaard Tommy Robredo en de Fin Jarkko Nieminen.

Aces

Krajicek speelde in Amerika zijn eerste wedstrijd sinds zijn optreden in Rotterdam, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Fransman Nicolas Escudé. Krajicek wist tegen Costa negentien aces te produceren, maar stelde daar ook 42 afzwaaiers tegenover. De Spanjaard hield zijn onnodige fouten beperkt tot 23.

"De wedstrijd werd beslist door twee of drie goede passeerslagen van mij in de tiebreak", keek de winnaar van Roland Garros terug. "Krajicek moet alleen wat meer wedstrijden spelen om zijn vorm definitief terug te krijgen. Hij serveert goed, hij is zo'n goede speler." Krajicek heeft een wildcard gekregen voor het volgende toernooi van de Masters Series in Miami.

Ferrero

Juan Carlos Ferrero maakte in Indian Wells zijn rentree na de enkelblessure die hij vorige maand in Rotterdam opliep. In de kwartfinales tegen Raemon Sluiter moest hij al na een paar games opgeven. Hij won met 6-4 6-7 6-4 van de Armeniër Sargsian. Ook Marat Safin zegevierde in zijn openingsduel met de Oostenrijker Stefan Koubek. De Rus, die sinds de Australian Open worstelt met een blessure, vocht zich in de derde set van een breek terug en won met 3-6 6-3 7-5. Bij het vrouwentoernooi bereikten Jennifer Capriati en Lindsay Davenport de kwartfinales door een zege op respectievelijk de Russische Elena Dementieva en Elena Bovina.