AMSTERDAM - Robert Doornbos start zondag vanaf de derde startpositie in de Champ Car-race op het circuit van Road America in Elkhart Lake. De Nederlander verbeterde zaterdag zijn tegenvallende prestatie van een dag eerder en steeg van de zevende naar de derde plaats.

De Franse drievoudig wereldkampioen Sébastien Bourdais begint zondag voor de 29e keer in zijn carrière vanaf pole-position.

Hoewel Bourdais op Road America altijd een podiumplaats behaalde, eindige de leider in de stand om de wereldtitel nog nooit als eerste op het circuit.

Power

Naast Doornbos, krijgt de volgend jaar in de Formule 1 te bewonderen Bourdais in de jacht op zijn felbegeerde zege ook flinke concurrentie van Will Power. De Australiër kwalificeerde zich zaterdag als tweede.

Doornbos, die twee weken geleden op het circuit van San José op indrukwekkende wijze zijn tweede overwinning van het seizoen in de Champ Cars behaalde, bleef zaterdag als een van de weinigen op harde banden rijden.

"Er was een stemmetje in mijn hoofd dat zei dat ik beter niet naar zachte banden moest wisselen. Een dag eerder had ik het ook moeilijk op zachte banden", stelt hij.