AMSTERDAM - Real Madrid heeft het bod op Ajacied Wesley Sneijder ingetrokken. De Spaanse kampioen bracht woensdag een officieel bod uit van 24 miljoen euro op de 23-jarige middenvelder.

Ajax heeft daarop de vraagprijs van 30 miljoen euro verlaagd naar 27 miljoen. Vrijdagavond antwoordde Real dat er over het bod niet te onderhandelen viel en dat Ajax binnen drie uur moest beslissen.

"Ajax wenst zich echter niet onder druk te laten zetten en heeft het ultimatum verworpen. Hierop heeft Real Madrid het bod ingetrokken'', staat te lezen op de website van de Amsterdammers.

Optie

Technisch directeur Martin van Geel vermoedt dat er meer achter zit, zo vertelde hij zaterdagmiddag in het NOS-radioprogramma Langs de lijn. " Ze hebben toegegeven dat ze met een andere optie bezig waren."

"Wie dat is, hebben ze me niet verteld.'' Real heeft volgens de Ajax-bestuurder wel excuses aangeboden voor de manier van zaken doen.

Ondanks de misgelopen miljoenen is Ajax blij dat Sneijder blijft. "De voorgenomen transfer kwam op een moeilijk moment."

Belangrijk

"Volgende week spelen we in de voorronde van de Champions League. Dat is voor de club heel belangrijk'', aldus Van Geel.

Sneijder wilde enorm graag naar Real. "Maar ik heb de indruk dat hij dit ook een vreemde manier van zaken doen vond." "Maar hij zal er moeite mee hebben en dat begrijpen wij ook'', besloot Van Geel.

Slag

Eerder maakte Sneijder bekend nog zeker één seizoen bij Ajax te blijven, maar hij hield een kleine slag om de arm.

De tweebenige middenvelder, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2009, maakte in februari 2003 zijn debuut voor Ajax. Hij won met de Amsterdamse club één keer de landstitel en twee keer de nationale beker.